Історія організації

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» - неприбуткова  благодійна організація, що входить до мережі «Карітас України» та належить до світової спільноти організацій «Карітас Інтернаціоналіс».

Сьогодні "Карітас" - це конфедерація зі 165 національних благодійних організацій, що діють у 200 країнах світу, мають спільну мету і напрями роботи, допомагають щороку більше 25 мільйонам осіб.

Наразі в Україні працюють 20 регіональних організацій у 12 областях, до проектів залучено більше 1000 працівників і волонтерів.

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» заснований в 2003 році. Керівник організації – канцлер Донецького екзархату УГКЦ отець Василь Пантелюк. Адреса фонду:  м. Дніпро, вул. Кабардинська, 5.

У січні 2015 р. фонд, через трагічні події на Сході України, разом зі співробітниками, вимушено переїхав до м. Дніпро.

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» є простором прийняття та розуміння людей різного віку, соціального статусу, фізичних можливостей, віросповідання, етнічного походження та статі.

Фонд надає допомогу наступним категоріям громадян:

• Важкохворі та особи з інвалідністю (1, 2, 3 групи, в тому числі, діти;
  • Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування (до 18 років);
  • Діти під опікою особи (родини) з мінімальним доходом*;
  • Особи без постійного місця проживання;
  • Особи з нарко та алко залежностями;
  • Особи з мінімальним доходом*;
  • Особи, які постраждати від насилля.
*Мінімальний дохід - дохід (зарплати, пенсії, соц.виплати тощо) особи/родини, що не покриває базові потреби (базові потреби: житло, харчування, лікування, одяг)

На базі БФ «Карітас Донецьк» працює Єдиний центр соціальних послуг, який єднає «під одним дахом» різні напрями допомоги:

- опіка вдома (медико - соцільні послуги важкохворим особам, що потребують сторонньої допомоги);

- благодійна їдальня (гарячі обіди для осіб з без постійного місця проживання, осіб з мінімальним доходом);

- соціальний супровід осіб/родин (комплекс заходів для подолання життєвих труднощів для всіх цільових груп, які не можуть подолати їх самостійно);

- працевлаштування (надання можливостей для створення/покращення джерел життєзабезпечення осіб з мінімальним доходом);

- консультації юриста, психолога, лікаря (для всіх цільових груп ЄЦСП);

- перукарня, пральня, душ (для всіх цільових груп ЄЦСП);

- майстерні (для осіб з інвалідністю, з алто та нарко залежностями);

- групові заняття для дітей, молоді та людей похилого віку цільових груп (послуги, що направлені на соціальну адаптацію та інтеграцію);

- освітні заходи (тренінги, майстер-класи, семінари тощо);

- інтеграційні заходи (заходи в ЄЦСП та за межами центру для бенефіціарів ЄЦСП та місцевої громади, що направлені на зменшення напруги* між ВПО та місцевою громадою).Діяльність фонду провадиться виключно завдяки приватним пожертвам небайдужих людей та донорської допомоги від закордонних представництв мережі благодійних фондів "Карітас".

Благодійний фонд «Карітас Донецьк». Прийняти. Зрозуміти. Допомогти.

Діючі проекти

Пошук роботи

Консультації з працевлаштування

Домашня опіка

Догляд на дому

Благодійна їдальня

Гарячі обіди, увага та підтримка.

Підписатись на розсилку новин