Історія організації

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» - неприбуткова  благодійна організація, що входить до мережі «Карітас України» та  належить до світової спільноти організацій «Карітас Інтернаціоналіс». Зараз це конфедерація зі 165 національних благодійних організацій, що діють у 200 країнах світу, мають спільну мету і напрямки роботи. Працівники Карітасу по всьому світу допомагають щороку більше 25 мільйонам осіб. Наразі в Україні працюють 20 регіональних організацій у 12 областях, до проектів залучено більше 1000 працівників і волонтерів.

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» заснований в 2003 році. Керівник організації – канцлер Донецького екзархату УГКЦ отець Василь Пантелюк. Адреса фонду:  м. Дніпро, вул. Кабардинська, 5.

У січні 2015 р. фонд, через трагічні події на Сході України, разом зі співробітниками вимушено переїхав до м. Дніпро .

На базі БФ «Карітас Донецьк» працює Єдиний центр соціальних послуг, який єднає «під одним дахом» різні напрямки допомоги.

Фонд здійснює масштабну благодійну діяльність у наступних напрямках: опіка вдома для важкохворих, надання гуманітарної та фінансової допомоги, благодійна їдальня, консультації психолога, юриста, лікаря, допомога у працевлаштуванні (соціальний супровід, гранти, навчання тощо), робота з дітьми, молоддю, особами похилого віку, майстерні, пральня, перукарня.

Благодійний фонд «Карітас Донецьк» є простором прийняття та розуміння людей різного віку, соціального статусу, фізичних можливостей, віросповідання, етнічного походження та статі.

Діючі проекти

Пошук роботи

Консультації з працевлаштування

Домашня опіка

Догляд на дому

Благодійна їдальня

Гарячі обіди, увага та підтримка.

Підписатись на розсилку новин