Карітас подарував свято дітям

03.06.2019

Парк ім. Лазаря Глоби  – одне з улюблених місць відпочинку дніпрян. Саме тут 1 червня 2109 року пройшло масштабне свято до Міжднародного дня захисту дітей за підтримки Управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Благодійний фонд "Карітас Донецьк" взяв активну участь у святкуванні та долучився до всеукраїнської акції «Карітас України» під гаслом «Маю право», яка пройшла у 19 містах України.
У заході взяли участь близько 1000 містян, дітей та дорослих.
Як зазначила менеджер відділення "Соціальний простір" Ірина Кузема, головною метою святкування Міжнародного для захисту дітей є нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини. Адже всі діти заслуговують на те, щоб рости щасливими, навчатися, займатися улюбленою справою і в майбутньому стати чудовими батьками та гідними громадянами своєї країни. І нагадати про їхні права потрібно перш за все дорослим – на рівні держави, міста, родини.

Соціальні працівники та волонтери БФ «Карітас Донецьк» працювали натхненно та злагоджено. На одній з локацій «Карітас Донецьк» дітям робили прекрасні стильні зачіски, заплітали коси. На іншій — проводили майстер-класи з виготовлення дівочих обручів на голову. Завдяки роботі психологів учасники заходу дізнавалися про права дитини, які повинні знати й поважати перш за все дорослі. На інших локаціях Карітасу діти вчилися робити браслети, розфарбовували листівки про права дітей та малювали картини про мир.

Маленький Кирило прийшов разом із мамою. Йому 4 роки, і він охоче відповів на наші питання. «Що таке мир, як ти його уявляєш?» - запитали ми малюка. Він, не вагаючись, відповів: «Мир – це моя мама, моя вихователька у дитячому садочку, це улюблені мультики та морозиво…». Отакі вони, дитячі мрії!

До організації та проведення заходу було залучено 20 волонтерів. Дуже активно проявила себе наша молодь. Наприклад, Микита працював на локації, де дітям робили патріотичний аквагрим у кольорах національного прапора України. Здається, що причетність до патріотичної справи додавала йому впевненості. Зазвичай досить стриманий, тут хлопець проявив свої найкращі якості – невимушено спілкувався з дітками та батьками, розповідав про Простір для молоді «Карітас Донецьк», права дітей. Микита пишається тим, що він – волонтер, адже вже має власний досвід участі у серйозній справі.

Неабиякий інтерес викликала і фотозона Карітасу у стилі «Kids-Rock», де можна було сфотографуватися з гітарою та вініловими платівками. Адже у парку проходив фінал дитячого шоу «Kids-Rock-Fashion-Dnipro», і дорослі та діти змогли відчути себе трохи рок-зірками. Було весело!
Як бачите, розваг було багато і на будь-який смак!
Свято пройшло в теплій атмосфері, причому в прямому та переносному сенсі. Шалена спека, яка останнім часом панує у Дніпрі, трохи відступила, нібито для того, щоб дитяче свято у Парку Глоби, пройшло яскраво та весело.
Марина – переселенка з Донецька, прийшла на захід з трьома дітьми: «Я хочу сказати величезне «Дякую!» Благодійному фонду «Карітас Донецьк»! Яке прекрасне свято ви нам подарували. Прийшла зовсім без настрою, бо дуже спекотно та й проблем багато, а після свята неначе крила виросли! Діти щасливі, і я разом із ними!».

Залишається додати, що кожна дитина отримала солодкий презент, а всі учасники заходу прекрасно провели час та зарядилися позитивними емоціями.