Круглий стіл з вирішення питань ВПО

11.12.2018

Проблеми переселенців обговорили у Карітасі під час круглого столу на тему: “Внутрішні переселенці між минулим і сьогоденням: проблеми інтеграції та виклики на майбутнє”.
Партнером заходу виступила Дніпропетровська обласна державна адміністрація. Серед запрошених гостей були представники міської влади, громадських організацій та Ощадбанк
З часу початку війни на Донбасі пройшло 4 роки, і здавалось би, проблеми ВПО мають бути вирішені, але й досі їх залишається чимало. За даними ОДА зараз в області живуть понад 80 тисяч переселенців. Більшість вже соціально адаптовані, працевлаштовані, але мають великі проблеми з орендою житла для своїх сімей.

Учасники круглого столу звернули особливу увагу на важливість залучення до співпраці владних структур, громадських організацій, а також ЗМІ. Як стало відомо, вже незабаром у Дніпрі, за сприяння Дніпровська міська рада відкриють ще один гуртожиток для переселенців.
У свою чергу, Карітас щодня продовжує приймати потребуючих переселенців, яким необхідна допомога різних напрямків. У планах зробити такі партнерські зустрічі регулярними, аби ефективніше вирішувати проблеми ВПО міста та області.