Робоча зустріч з колегами з Німеччини та різних міст України

15.05.2019

14-16 травня 2019 р. у Єдиному центрі соціальних послуг БО "БФ  "Карітас Донецьк" проходить робоча зустріч, на яку зібралися колеги з Німеччини та різних міст України.

В рамках моніторингового візиту до нас завітали Біргіт Кухта та Марі-Карен фон Гумппенберг, представники «Карітас Німеччини».

Учасники заходу будуть підбивати підсумки декількох проектів, які були реалізовані Карітас в Україні, а також візьмуть участь у воркшопі «Шляхи розвитку п’яти соціальних центрів «Карітас» у містах Дніпро, Київ, Запоріжжя, Краматорськ і Маріуполь».

У перший день заходу для гостей була проведена екскурсія, під час якої вони змогли познайомитися з напрямами роботи ЄЦСП Благодійного фонду "Карітас Донецьк" у м. Дніпрі, одразу після закінчення якої розпочалася інтенсивна спільна робота над підсумками роботи проектів у різних містах та реалізацією планів на майбутнє.

Під час воркшопу при високій інтенсивності групової взаємодії  опрацьовують наступні питання: Яким чином на даний момент фінансуються центри? Як виглядає їх фінансовий моніторинг? Якими можуть бути джерела фінансування для центрів для сприяння їх сталому розвитку? Що потрібно зробити для більш успішної роботи? Одним з основних завдань є розробка найбільш успішних сценаріїв подальшої роботи.

Висловлюємо велику подяку консультантам "Карітас Німеччини" Марі-Карен фон Гумппенберг та Біргіт Кухта, за допомогу українському суспільству у створенні та реалізації проектів за підтримки Уряду економічного розвитку Німеччини та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Також щиро дякуємо Національному координатору МБФ "Карітас України" Наталці Кривій, за сприяння та организацію зустрічі.