Ще одна родина знайшла допомогу в Карітасі

26.11.2018

Завдяки співпраці з Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді родина Валентини була перенаправлена до Карітас.

Незважаючи на те, що Валентина спілкується тільки жестовою мовою, соціальному працівнику вдалось налагодити контакт. Сім'я проживає у гуртожитку у незадовільних умовах, мати самостійно виховує чуючу 8-ми річну доньку Діну. Майже кожного дня Валентині доводиться долати різні труднощі та нерозуміння оточуючих. Мовний бар'єр та малий досвід праці стає на заваді у пошуку роботи. Через низький матеріальний стан матері важко забезпечувати сім'ю всім необхідним. Діна допомагає матері сурдоперекладом комунікувати в різних установах.

В нашому центрі Валентина знайшла розуміння та підтримку до своїх життєвих обставин. Сім'ю взято під соціальний супровід для надання комплексної допомоги.

Діна відвідує заняття з арт-терапії для покращення психо-емоційного стану, спілкується з однолітками та вже знайшла нових друзів. Сім'ю залучили до участі у акції "Шкільний портфелик", допомагають благодійними обідами та одягом на зиму, а також відвідують культурно-масові заходи та майстер-класи. На даний час разом із соціальним працівником продовжується пошук роботи.

"Давайте будемо уважнішими один до одного. Нас оточує багато людей, які іноді не можуть сказати "допоможи" і залишаються в умовах ізоляції " - говорить соціальний працівник Мар'яна Боднар