Стоп булінг!

07.11.2019

Ми проти булінгу. Про це заявили учасники круглого столу, який пройшов у Карітасі. Темою заходу, як ви вже зрозуміли, стало обговорення запобігання та протидії булінгу у школах м. Дніпра. Круглий стіл став підсумком інформаційної кампанії "Стоп булінг", яку протягом трьох місяців провадив Карітас у навчальних закладах міста.

На заході зібралися шкільні психологи, представники управління освіти, поліції, адвокатури та інші громадські організації. Дискусія виявилася доволі цікавою і плідною. На думку фахівців феномен булінгу є комплексним, адже тут задіяні батьки, вчителі та колектив.

За спостережінням фахівців булінг наразі молодшає, тому профілактичні заходи та освітні лекції слід впроваджувати навіть з дитячого садка. У разі, якщо прояв булінгу вже стався, слід документувати усі факти та звертатися до шкільних офіцерів. Наразі в Україні вже діє нове законодавство щодо булінгу, тому, за словами адвокатів, з'явився інструмент вливу на булерів та їхніх батьків.

У підсумку круглого столу великі сподівання покладаємо на Управління освіти, як надійного партнера у розвитку програм з антибулінгу та спільних заходів. Окрему подяку хочимо висловити Безпечний світ та Виктория Новикова за співпрацю.