Участь у Раді регіонального розвитку Дніпропетровщини

05.03.2019

5 березня 2019 року директор БО « БФ «Карітас Донецьк» о. Василь Пантелюк взяв участь у роботі Ради регіонального розвитку Дніпропетровщини під головуванням Президента України Петра Порошенка.

У засіданні взяли участь віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко, Дніпровський міський голова Борис Філатов, народні депутати України, депутати обласної та міських рад, керівники громад, благодійних та громадських організацій, воїни АТО, представники духовенства,

Учасники  визначили стан впровадження реформи децентралізації та розвитку територій нашої області, підвели підсумки розвитку області за останні чотири роки та окреслили плани на наступне триріччя. Петро Порошенко назвав децентралізацію найуспішнішою реформою, в якій країна домоглася серйозних успіхів - не менш важливою, ніж боротьба з агресором на Сході України.

Заслухавши звіти керівництва міста та області про досягнуті успіхі та актуальні питання, Президент окреслив напрямки роботи місцевого самоврядування для досягнення європейських стандартів життя.

"Наша країна пам'ятає і дякує волонтерів, добровольцям і лікарям... Місцевій владі вдалося утримати область, а також дати дах над головою і прийняти тисячі переселенців», - сказав Порошенко.

"Я впевнений, що не в Києві, а на місцях краще знають, які і де будувати дороги, як робити освітлення, які дитячі сади, школи та лікарні будувати, яку і в кого купувати комунальну техніку...  Все залежить від нас з вами" - зазначив Президент.

Отже, що подальший розвиток децентралізації має кардинально поліпшити життя українців.

За матеріалами: https://dp.informator.ua, https://dnpr.com.ua/.