Всесвітній день соціальної роботи

19.03.2019

19 березня у світі відзначають Всесвітній день соціального працівника. "Сприяння важливості людських відносин" – саме такий слоган обрали для цього дня  у 2019 р.

Існують професії, представники яких не перебувають на очах у суспільства, але грають в житті людей величезну роль. Серед них - соціальні працівники. Робота їх важка і часом невдячна, але роблять вони велику справу. І цілком заслужили встановлення власного свята.

Професія ця порівняно молода, і не всі люди точно знають, чим займається цей фахівець. Зрозуміло, що "соціальний"  означає "пов'язаний з громадським життям людей". Але суспільне життя - поняття всеосяжне. Чим же займається соціальний працівник? Що входить в його обов'язки? Праця соціального працівника - це матеріальна, побутова та правова підтримка людей, які потребують допомоги.

За стриманістю переліку офіційних обов'язків стоять життя і долі, біль і самотність, любов і почуття співпереживання. Можна сказати, що професія соціального працівника - ровесниця світу, адже вона - синонім співчуття й милосердя. А ці якості закладені в людині від початку, правда, не завжди і не у всіх вони проявляються в повній мірі.

Сама професія робітника соціальної сфери - це свого роду маячок моральності суспільства, мірило його гуманності.

Соціальні працівники «Карітасу» працюють з людьми, що потрапила у складні життєві обставини. Ця робота вимагає величезної людяності та безмежної доброти.

БО «БФ «Каритас Донецьк» у м. Дніпро вітає вас зі святом! Завдяки вам цей світ стає трішки кращим, алже соціальні працівники всього світу пропагують важливість людських відносин.