Знайти свою домівку...

31.05.2019

30 травня 2019 р.  фахівці БО «БФ “Карітас-Донецьк” провели на території Парку ім. Писаржевського м Дніпра інтеграційний захід — квест «У пошуках домівки».

У квесті взяли участь дорослі та діти, з-поміж ВПО та місцевих мешканців, які весело та дружно разом проходили перешкоди, виконуючи різноманітні завдання.

Маршрут містив у собі сім локацій. Учасники мали віднайти заховані у різних куточках парку «тепло, любов, затишок, взаєморозуміння, радість, безпеку, щастя». Для цього треба було проявити кмітливість та логіку, хист до малювання та декламування, пройти музичну та кулінарнуї станцію.

А у фіналі команди будували маленькі домівки  й наповнювали їх всім тим, чим має бути наповнений кожен дім.

Психолог БО «БФ «Карітас Донецьк» Ірина Бородіна розповідає: «Коли будуєш домівку, мрієш про найкращі умови життя для себе чи своєї родини, стають важливими деталі: двір, інфраструктура, екологія, особистий простір, безпека… А коли дім втрачено? Як віднайти його там, де Ти знаходишся саме зараз? Це питання навіть на шостому році переселення досить гостро сприймають ті, хто втратив домівку на Сході чи в Криму. Ми у Благодійному фонді «Карітас

Донецьк» чи не щодня стикаємося з тим. що деякі переселенці так і не змогли відчути себе вдома «тут і зараз», попри те, що нібито вже мають де жити, мають роботу. Начебто й звикли, але чогось їм не вистачає.

Так само актуальним питання пошуку власного дому є й для інших людей, які загубилися або зупинилися десь на дорозі життя і не можуть віднайти дороги додому. Усвідомити, що твій дім завжди з тобою дуже важливо для будь-якої людини! Для того, щоб рухатися вперед. Саме для таких людей цікавим форматом спілкування є різноманітні психологічні ігри, які допомагають в невимушеній формі віднайти відповіді на складні питання». Формат квесту надав учасникам можливість розслабитися, «відпустити» болючі питання та поглянути на них з іншого боку, а також отримати досвід різних життєвих варіантів.

Ця гра відображує реальні ситуації і спонукає діяти, досягати, втілювати, творити і відчувати смак життя.

Квест завершився пікніком із солодощами, всі учасники отримали маленькі подарунки від БФ «Карітас Донецьк».

Дякуємо КП «Міська інфраструктура» за підтримку та можливість проведення заходу в чудовому місці відпочинку у м. Дніпрі.