Зустріч з міжнародним експертом проекту ЄС «Pravo-Justice»

21.02.2019

20 лютого  2019 року представники Фонду «Карітас Донецьк»» взяли участь у зустрічі з міжнародним експертом проекту ЄС «Pravo-Justice» Валері МакНерні, на якій була презентована "Пілотна стратегіяї розвитку волонтерства в пробації України"

Круглий стіл був організований управлінням Пробація України -Дніпропетровська область.

Метою візиту експерта проекту ЄС є реалізація завдань місії «Робота з громадськими організаціями та волонтерами» у повсякденній діяльності уповноважених органів з питань пробації Дніпропетровщини. Нагадаємо, пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

У обговоренні проекту та інших актуальних питань взяли участь представники філії "ДУ "Центр пробації" в Дніпропетровській області, сектору ювенальноі пробаціі м. Дніпра, а також районних відділів філії ДУ "Центр пробаціі" у Дніпропетровській області.

Приєдналися до діалогу і благодійні організації: БФ «Карітас Донецьк», БТ «МЕРЕЖА», БТ "Позитивні жінки», ДОГО "Перехрестя", реабілітаційні центри Дніпропетровської області.
Представник БФ «Карітас Донецьк» Іванна Величко розповіла про плідну співпрацю Карітасу та Центру пробації. За минулий рік ми провели чимало спільних заходів для молоді: тренінги, квести, майстер-класи тощо, і продовжуємо ефективне співробітництво.

Окрему увагу зосередили на постійному залученні до співпраці організацій-надавачів відповідних послуг (Банку ресурсів).

Учасники зустрічі обмінялись досвідом та визначили напрямки подальшої роботи з питань. волонтерства в пробації.